‘Aartsengel’ is de benaming van een aantal engelen die een bijzondere plaats innemen. Ze komen voor in het Jodendom, het Christendom en de Islam. Zij worden beschouwd als de boodschappers van God of de 'Bron', net zoals je het wilt noemen. Elke Aartsengel heeft een eigen taak, kleur en energie. De namen van de Aartsengelen eindigen vrijwel allemaal op ‘el’, hetgeen ‘stralen’ of ‘schijnen’ betekent.

Wanneer jij je aangetrokken voelt tot de Aartsengelen en je wilt de spirituele verbinding versterken, dan kun je een edelsteen bij je dragen. Draag de edelsteen in je zak of tas, of gebruik deze als aanraaksteen.

We geven je hieronder een overzicht van 12 Aartsengelen, hun taak en de edelstenen die op een mooie manier de verbinding met Aartsengelen versterken. 

 

Zadkiël is de engel van spirituele groei en brenger van de kleur violet. Geeft inspiratie, vergroot de verbeelding en zorgt voor betekenisvolle dromen. Een bijpassende steen is Amethyst, deze steen scherpt het verstand, stimuleert het geheugen, de concentratie en schenkt wijsheid. Klik hier voor een Aartsengelhangertje van Amethyst. 

Jofiël is de engel van wijsheid en de brenger van de kleur geel. Schenkt inspiratie, een verscherpte alertheid en heldere waarneming. Een bijpassende steen is Aragoniet. Deze steen geeft zelfvertrouwen, laat je genieten van het leven en helpt bij het bereiken van het ultieme geluk. Klik hier voor een Aartsengelhangertje van Aragoniet. 

Rafaël is de engel van harmonie en brenger van de kleur groen. Verlicht gevoelens van beperking en zorgt voor gezonde relaties met anderen. Een bijpassende steen is Groene Aventurijn. Deze steen moedigt volharding aan en versterkt leiderschapskwaliteiten en helpt de weg naar succes te effenen. Klik hier voor een Aartsengelhangertje van Groene Aventurijn. 

Gabriël is de engel van optimisme en brenger van de kleur oranje. Geeft positieve en optimistische kijk op het leven en vergroot creativiteit. Een bijpassende steen is Oranje Aventurijn. Deze steen stimuleert om het beste en mooiste uit het leven te halen en de steen geeft levenskracht en brengt voorspoed. Klik hier voor een Aartsengelhangertje van Oranje Aventurijn. 

Metatron is de engel van vernieuwing en brenger van de kleur wit. Helpt het verleden uit te wissen en ruimt emotioneel afval op. Een bijpassende steen is Bergkristal. Deze steen geeft kracht en een goede ondersteuning tijdens de vele uitdagingen in je leven. Klik hier voor een Aartsengelhangertje van Bergkristal. 

Michaël is de engel van communicatie. Kalmeert de geest, vermindert stress en bestrijdt angst om de waarheid te zeggen. Een bijpassende steen is Blauwe Kwarts. Deze steen beschermt tegen negatieve invloeden en stimuleert contacten met anderen. Klik hier voor een Aartsengelhangertje van Blauwe Kwarts. 

Tzafkiël is de engel van innerlijke rust en brenger van de kleur lila. Vermindert irritaties, bezorgdheid en verwarring. Een bijpassende steen is Fluoriet. Deze steen zorgt voor een heldere geest, herstelt innerlijke chaos en zorgt voor balans. Klik hier voor een Aartsengelhangertje van Fluoriet. 

Melchisedek is de engel van moed en brenger van de kleur goud. Geeft zelfvertrouwen in moeilijke periodes van verandering en uitdagingen. Een bijpassende steen is Goudsteen. Deze steen helpt bij het verwerken van schrik, verdriet en emoties. Klik hier voor een Aartsengelhangertje van Goudsteen. 

Uriël is de engel van verlichting en brenger van de kleur rood. Geeft steun wanneer je jezelf verdwaald, in de steek gelaten of bang voelt. Een bijpassende steen is Jaspis Rood. Deze steen geeft schenkt innerlijke vrede, rust en is een goede ondersteuning in stressvolle tijden. Klik hier voor een Aartsengelhangertje van Jaspis Rood. 

Chamuël is de engel van de vriendschap. Een bijpassende steen is Roze Kwarts. Deze steen helpt relaties verdiepen en wekt liefde en levensvreugde op. Daarnaast vergroot de steen het vermogen om lief te hebben, liefde te geven en te ontvangen. Klik hier voor een Aartsengelhangertje van Roze Kwarts. 

Raziël is de engel van intuïtie, brengt innerlijke communicatie op gang en stimuleert zelfinzicht en zelfkennis. Een bijpassende steen is Sodaliet. Deze steen brengt harmonie, zorgt voor kameraadschap tussen mensen en geeft een gevoel van onderling vertrouwen. Klik hier voor een Aartsengelhangertje van Sodaliet. 

Haniël is de engel van bescherming en brenger van de kleur turkoois. Een steun bij het overwinnen van obstakels en geeft kracht in zwakke momenten. Een bijpassende steen is Turkoois. Deze steen verdrijft negatieve energieën, helpt bij uitputting, depressies en in probleemsituaties. Klik hier voor een Aartsengelhangertje van Turkoois.