Een dromenvanger of 'dreamcatcher' kun je eigenlijk overal ophangen: boven je bed, in de kamer of in de auto, maar ook aan een tas of zelfs als bijzonder accent aan je kleding. Kies een kleur of kleurcombinatie die bij je past.

 

Wat is een dromenvanger nu eigenlijk en waar komt hij oorspronkelijk vandaan?
Héél lang geleden, had een oude indiaan van de Lakota stam een visioen. De indianen van de Lakota of Titonwan stam leefden in de Amerikaanse staat Dakota gedurende de tweede helft van de 17e eeuw. In het visioen van deze oude indiaan verscheen Iktomi, een zogenaamde 'trickster' (een mytische figuur die andere gedaanten aan kon nemen om zo zijn verhaal kracht bij te zetten en mensen tot bezinning en begrip te brengen of om hen wat te leren). Iktomi verscheen in de gedaante van een spin. Hij vertelde de oude indiaan over de cyclus van het leven."Wij beginnen ons leven als baby. Vervolgens worden wij kleuters, daarna volwassenen en tenslotte worden wij oud en moet er uiteindelijk voor ons gezorgd worden zoals er voor kleine kinderen wordt gezorgd..." sprak Iktomi.

 

 

Tijdens zijn verhaal, had Iktomi van een stukje wilgentak een hoepeltje gemaakt. Hierin spon hij een web met allerlei veertjes, haren, schelpjes en kraaltjes. "Kijk!", zei hij, "Het web is een cirkel, zoals ons leven een cirkel is. Het web zal in jouw leven alle goede dromen en ideeën vasthouden. Alle slechte en negatieve dingen zullen door het midden van het web verdwijnen".  Iktomi overhandigde het door hem gemaakte web aan de oude indiaan en zei tegen hem dat hij het web of de dromenvanger moest gebruiken om de mensen te helpen hun doelen te bereiken door goed gebruik te maken van hun ideeën, dromen en visies.

 

Al het goede wordt 'gevangen' in het web van het leven. Al het slechte zal verdwijnen door het gat of de kraal in het midden van de dromenvanger en daarna geen deel meer uitmaken van de toekomst. Wat een mooi verhaal! En wat een wijze figuur, die Iktomi!

 

Hang de dromenhanger overal waar je zijn hulp kunt gebruiken: boven je bed, in de kinderkamer of in de auto en bewaar je mooiste dromen voor altijd! Klik hier voor de mooiste dromenvangers van Steengoed Benelux.