Hoe weet ik of mijn kristal echt Swarovski is?

Voor echt Swarovski kristal van hoge kwaliteit betaal je meer dan voor een glazen voorwerp. Wij beweren niet dat ‘ gewone’ glazen producten niet mooi kunnen zijn, maar wanneer je voor écht betaalt, moet je ook weten of je écht hebt gekregen. 

Tegenwoordig komen er enorm veel namaak producten in grote hoeveelheden uit met name China. Let dus op en doe rustig navraag bij de leverancier.

Steengoed Benelux is sinds 1980 de officiële importeur van Swarovski, voor Swarovski kristallen elementen en onderdelen. Swarovski Crystal Elements zijn onderdelen voor sieraden; maar bijvoorbeeld ook voor kunstvoorwerpen, brillenglazen, lampen, kleding en nog veel meer.

Swarovski gebruikt bij de verschillende productlijnen verschillenden merktekens. In de kristallen dierfiguren kun je in het glas een Swarovski zwaantje zien. Bij de 'optische' producten wordt een roofvogel met uitgespreide vleugels gebruikt. Bij de losse elementen, die groot genoeg zijn, wordt een trapezium figuur gebruikt. Bij kleine producten, en ook bij kristallen die veel in sieraden worden gebruikt, is het jammer genoeg niet mogelijk om dit teken in het product te verwerken. Het is begrijpelijk, dat je als klant zou kunnen twijfelen aan de echtheid van het product. Maar, je zult zien dat de schittering van de echte kristallen veel mooier en intenser is dan bij gewoon glasof een goedkope imitatie. Glas zal ook eerder dof worden of krassen. Bovendien staat Steengoed Benelux garant voor de echtheid van het geleverde kristal van Swarovski.

Wanneer je een volledige verpakking van bijvoorbeeld kleine Swarovski kralen koopt, dan krijg je dat in de originele Swarovski verpakking geleverd. Bij losse producten is dit niet mogelijk.  Losse producten worden door ons zelf zorgvuldig verpakt.

Swarovski eist van de aanbieders van haar producten dat er geen ander kristal wordt aangeboden naast haar kwaliteits Swarovski kristal. Bij Steengoed kun je dus geen kristal aantreffen dat geen Swarovski kristal is.

Geniet van de prachtige kristallen die Swarovski al meer dan een eeuw produceert!
Nieuwsgierig geworden naar onze Swarovski producten? Klik dan hier.

Swarovski teken