Energetisch water gemaakt met edelstenen

Het menselijk lichaam bestaat voor een heel groot deel uit water. Er zijn stromingen binnen de natuurgeneeskunde die overtuigd zijn van de trilling (energie) van water dat beïnvloed of opgeladen kan worden door bijvoorbeeld trillingen van planten (denk hierbij maar aan de Bach remedies, homeopathie) of door de energie van edelstenen.

Er zijn therapeutische technieken die volledig gebaseerd zijn op de energie van het water dat wij drinken. Helaas is er tegenwoordig weinig zuiver water meer. Bijna al het water heeft, ten gevolge van vervuiling, een bewerking ondergaan, waardoor het 'levenloos' is geworden. Voor het energetiseren van water met edelstenen wordt enkel zuiver bronwater of gefilterd (bijv. Britta kan) water geadviseerd.

Edelsteen water set

edelsteenwater set aventurijn

Gebruik bij het maken van edelsteen water een glazen pot of fles. Vul deze met zuiver water. Spoel de edelstenen van je keuze goed af en leg deze hierin. Vul met zuiver water en zorg dat de stenen ruim onder water staan. Maar let op! De edelsteensets die Steengoed Benelux aanbiedt bevatten veilige edelstenen die direct met water in aanraking mogen komen. Er zijn, echter, edelsteensoorten die niet direct in het water gelegd mogen worden. Sommige stenen bevatten ijzer (roest), andere bevatten koper, weer andere bestaan uit gips en lossen langzaam op. Dat wil niet zeggen dat je deze steensoorten niet zou kunnen gebruiken. Gebruik dan een glas waarin je de steen legt en plaats het glas met iets zwaars erop in de pot of kan. De energie wordt dan op een veilige manier aan het water afgegeven. Bewaar het water op een koele plek, maar liever niet langer dan enkele dagen. Wil je het langer bewaren, voeg dan wat alcohol (30%) toe aan het water.

Edelsteenwater van Puur Steengoed kan op allerlei manieren worden ingezet. Het kan worden gedronken met enkele slokjes per keer meermaals per dag. Je kunt het door een ruimte verstuiven om bijvoorbeeld de energie daar te verbeteren. Je kunt de steentjes in een zakdoek knopen en in het bad leggen. Je kunt het edelsteenwater ook over je eigen lichaam verstuiven en op laten drogen. Ook huisdieren en planten zullen net als jij baat kunnen hebben bij het gebruik van edelsteenwater.

Kies de juiste stenen. Edelstenen bezitten verschillende trillings- of energie niveaus. Roze kwarts heeft een zachte liefdevolle energie, geeft rust, stimuleert een gezonde huid en werk kalmerend op de luchtwegen. Amethist stimuleert het zenuwstelsel, versterkt het immuunsysteem, helpt nachtmerries verdrijven en bevordert slaap. Amethist is een zeer spirituele steen. Aventurijn is een steen die emoties in balans brengt, lichamelijke vernieuwing ondersteunt, en een perfecte versterkende combinatie bij een homeopathische behandeling. Dit zijn maar enkele voorbeelden.

Waarschuwing: Wees altijd kritisch bij natuurgeneeskundige behandelingen. Indien de klacht aanhoudt is het verstandig contact op te nemen met uw arts.