Pendelen is spiritueel, bijzonder leuk, interessant en voor iedereen! Velen van jullie zullen denken ‘weet ik allang!’, maar hier bij Steengoed krijg ik veel vragen over pendels. Klanten die juist graag eens wat meer uitleg zouden willen hebben over wat een pendel is en hoe hij werkt. Welnu, voor deze categorie mensen is deze blog bedoeld.

hoe leer ik pendelen?

Een pendel is niet meer dan een instrument waarmee je antwoord kunt krijgen op vragen die je bezig houden. Pendelen is een vorm van wichelen. Een pendel is niet bedoeld om bijvoorbeeld inzicht te krijgen in jouw toekomst of die van anderen. Het is dus niet mogelijk de pendel bijvoorbeeld te vragen ‘ hoe oud wordt ik?’.

Zie de pendel als een middel om ‘waarheden’ diep in je onderbewustzijn en nog onbekend voor jou, naar buiten te brengen. De pendel is de verbinding tussen jouw bewustzijn en jouw onderbewustzijn.  Een pendel is een middel om op een intuïtieve manier antwoorden te vinden op thema’s die je niet kunt beantwoorden met je verstand.

Wil je gaan pendelen? Neem er alle tijd voor en zorg dat je ontspannen bent. Zet je telefoon uit en zorg dat er niemand onverwachts binnen kan komen. Ga niet in een luie stoel zitten, maar neem plaats aan een tafel met een rechte stoel, zodat je een goede houding hebt en je arm waarmee je de pendel vasthoudt goed kunt neerzetten ter ondersteuning. Concentreer je en zorg dat je hoofd leeg is van gedachten die je bij het pendelen niet nodig hebt. Vraag jezelf af of je bereid bent om eerlijk en open te zijn. In het begin zal het niet gemakkelijk zijn je niet door jezelf te laten beïnvloeden…

Neem de pendel losjes vast, dus niet te hard knijpen, tussen duim en wijsvinger. Laat je elleboog op de tafel rusten, zonder je pols te buigen zodat de pendel rustig boven de tafel hangt. Zorg ervoor dat je hem stil houdt.

Nu kun je écht gaan beginnen. Maar, ‘hoe stel ik een vraag? ‘
Allereerst, de pendel kan met een beweging met ja en nee antwoorden. Maar de pendel kan ook stil blijven hangen en daarmee bijvoorbeeld aangeven dat je jouw vraag niet goed stelt. ‘Spreek’ eerst met de pendel af wat het teken voor ‘ja’ en wat het teken voor ‘nee’ is. Dit kan een draaiende bewegen naar links of rechts zijn, of een slingerende beweging van voor naar achter of een slingerende beweging van links naar rechts. Spreek ook af of het stilhangen van de pendel bijvoorbeeld betekent, dat je jouw vraag niet goed hebt gesteld of dat je op jouw vraag (nog) geen antwoord kunt krijgen. Wanneer dit duidelijk is, dan is dit jouw persoonlijke pendelcode. Om deze code te bepalen vraag je de pendel korte duidelijke vragen, waarvan je het antwoord al weet. Bijvoorbeeld: 'Draag ik een broek'? of 'Is mijn naam.....'? 'Ben ik in huis'? Wacht hierna geduldig op de reactie van de pendel. De pendel zal gaan bewegen vanuit stilstand. Draait hij bijvoorbeeld naar links rondjes en is dat jouw ‘ja’ antwoord, dan kun je die beweging naar links als jouw ‘ja’ pendelcode beschouwen.

Vraag alleen vragen die met ‘ja’ of ‘nee’ kunnen worden beantwoord. Begin met simpele vragen en je zult zien dat je het snel onder de knie krijgt en waarschijnlijk besmet zult raken met het pendelvirus!

 

Tip: Probeer met de pendel eens te zoeken naar iets wat je kwijt bent geraakt. Wie weet lukt het je het terug te vinden. Succes!