Wat moet ik met een Aartsengel?

Natuurlijk is de titel wat kort door de bocht, maar heel veel mensen weten niet wat een Aartsengel is. Wat er zo bijzonder aan een Aartsengel is. En wat een Aartsengel voor hen kan betekenen. We gaan hier proberen zo beknopt en duidelijk mogelijk antwoorden op deze vragen te geven.

 

Aartsengelen zijn boodschappers van God. Zij komen voor in zowel het Christelijk geloof als in de Islam. Er zijn meer Aartsengelen, maar de belangrijkste en meest genoemde  Aartsengelen zijn: Michaël, Gabriël, Rafaël en Uriël. Niet alle Aartsengelen worden in alle geloofsrichtingen genoemd of erkend. De Islam bijvoorbeeld kent alleen Michaël en Gabriël. Het Katholiek geloof noemt alle vier de Aartsengelen en de Protestantse kerk (er)kent Uriël niet als Aartsengel. Link naar blog Wat zijn Aartsengelen en Hoeveel Aartsengelen zijn er. Maar waarom houden wij ons bezig met Aartengelen? Al vele eeuwen lang doen mensen een beroep op de Aartsengelen. Er is zelfs een Aartsengel die bij je geboorte datum hoort. Wil je graag weten welke engel dat is? Lees hierover meer op: https://www.angelhaven.com/aod/ .

Iedere Aartsengel heeft zijn ‘ specialiteiten’ . Afhankelijk van wat je wilt vragen kies je de Aartsengel die het best kan helpen of je kiest voor de engel waar je het beste gevoel bij hebt.

De Aartsengel edelsteen met het symbool van een van de engelen steunt je bij meditatie wanneer je om hulp vraagt. Door de Aartsengel edelsteen bij je te dragen bekrachtig je de Aartsengel steun.

 

Hieronder een kort overzicht van de Aartsengelen:

 

Michaël, is de Aartsengel die in de drie belangrijkste heilige teksten wordt genoemd: de Torah, de Bijbel en de Koran. Michaël komt op tegen het kwaad en is in tijden van crisis dé Aartsengel die je om hulp wilt vragen.

 

Gabriël, hoort bij de planeten en is de heerser van de maan. Zij (want Gabriël is vrouwelijk) hoort bij het westen en het element water. Gabriël kan het beste worden aangeroepen wanneer het volle maan is. 

Gabriël geeft hulp, leiding wanneer je een artistiek en creatief beroep hebt. Deze Aartsengel opent deuren en motiveert je om verder te gaan.

 

Raphaël is de beschermheilige van de genezers en van iedereen die genezing nodig heeft.  Deze Aartsengel vertegenwoordigt de kracht van het zelf genezend vermogen dat in een ieder van ons schuilt.

 

Uriël is de Aartsengel van Verlossing. Deze Aartsengel dient de mensen en beheerst gedachten, ideeën, creativiteit, inzicht, magie, astrologie etcetera. Uriël geeft je wijsheid en helpt je zelfvertrouwen te vinden.

 

Heb je hulp van een Aartsengel nodig? Kies de engel die bij jou of het probleem het beste past. Door middel van meditatie kun je in je hoofd jouw hulpvraag formuleren.

Lees hier ook andere Blogs over Aartsengelen.

Aartsengelen